Kaip pasigaminti velykinį šokoladinį kiaušinį namuose

Velykos nebūtų Velykos be šokoladinių kiaušinių, tad kodėl gi kartais nepažeidus tradicijų ir per Velykas šokoladinių kiaušinių nepasigaminus patiems? Pamirškite masinės gamybos M&Ms ar Kinder šokoladinius kiaušinius, nes juos lengvai ir gretai galima pasigaminti patiems namuose. Tam tereikia šokolado ir formelės, kurią galite įsigyti internetu ar didžiuosiuose prekybos centruose.

Kad rezultatu nenusiviltumėte, naudokite kuo kokybiškesnį šokoladą, kurio sudėtyje yra bent 80 proc. kakavos pupelių. Šokolado kiekis, kurio kiaušinių gamybai jums reikės, priklauso nuo jūsų formos dydžio ir nuo planuojamų pasigaminti kiaušinių skaičiaus.

Taigi, kaip pasigaminti šokoladinį Velykų kiaušinį:

1. Iš pradžių šokoladą supjaustykite dideliais gabaliukais, tuomet gautą masę susmulkinkite. Kuo šokoladą smulkiau supjaustysite, tuo jis lengviau išsilydys.

Velykos2. Ant viryklės pastatykite puodą. Į puodą įpilkite litrą vandens ir leiskite jam užvirti. Kai vanduo užvirs, ant puodo uždėkite karščiui atsparų dubenį su į jį įdėtu susmulkintu šokoladu. Retkarčiais šokoladą pamaišant šaukštu, leiskite jam ištirpti.

3. Naudodami karščiui atsparias pirštines nuimkite dubenį nuo puodo ir palikite ištirpusį šokoladą atvėsti iki 35º C. Šokolado temperatūrą galite patikrinti verdančiam vandeniui atspariu termometru.

Skaityti straipsnį “Kaip pasigaminti velykinį šokoladinį kiaušinį namuose” »