Mūsų namas po remonto

Mūsų name pagaliau buvo atlikti termoviziniai tyrimai, kurie parodė, kiek pasikeitė mūsų buto sandarumas ir šilumos pralaidumas po remonto. Žinoma, pats geriausias energinio naudingumo sertifikatas būtų išduodamas tik po visos daugiabučio renovacijos. Deja, gyvename su labai solidaus amžiaus kaimynais ir gauti jų visų sutikimus dėl renovacijos kol kas yra beveik neįmanoma.

Mūsų remontas

KSKTad visų pirma apie tai, koks buvo padarytas remontas. Kai nusipirkome su paskola šį trijų kambarių butą, jis buvo panašus į labai seno žmogaus butą, ir aišku čia taip viskas ir buvo. Mes nenorėjome gyventi sename bute, kur ant sienų kabo kilimai, todėl nusprendėme šiek tiek investuoti į pagrindinį remontą. Pirmiausiai įdėjome plastikinius langus ir balkono sienas. Tai, sakyčiau, buvo pagrindinis dalykas, dėl kurio vėliau pasikeitė energinis efektyvumas ir pasidarė namuose kažkiek šilčiau. Dar pakeitėme ir grindis, bet tai jau nedaro esminės įtakos tam, kaip paskui mūsų namas praleidžia ar sugeria šilumą. Daug svarbiau vis tiek visgi yra patys langai. Visas kitas remontas buvo, sakyčiau, kosmetinis ir su juo galima būtų buvę apsieiti ir pigiau, jeigu ne tas langų keitimas. Taigi, pirmiausiai mes pakeitėme tas baisias sienas ir vietoje tikrai negražių sienų ir pastai atrodančių tapetų, visur palikome tik baltą stilingą spalvą. Ji yra tai, ką žmonės iš tiesų mėgsta, ko žmonės iš tiesų nori, kai įrengia butą. Juk prie naujos baltos sienos gerai atrodys bet kuris baldas, kuris prieš tai galbūt atrodė blogai prie tapeto. Taip pat pavyko ir daugiau padaryti gerų dalykų, kai sutvarkėme elektros instaliaciją. Mat anksčiau čia buvo tik kelios rozetės, dabar atsirado daugiau elektros lizdų.

Reikalinga renovacija

Skaityti straipsnį “Mūsų namas po remonto” »

Kaip sukurti sandarų namą

Termoviziniai tyrimaiJeigu norite gyventi kiaurame sodo namelyje, kur visą laiką šniokščia vėjai, gali būti, tai taip lengvai nepavyks. Mat reikalingi specialūs termoviziniai tyrimai, leidžiantys užtikrinti namo sandarumą. Šiais laikais sandarumo testas yra būtina priemonė, nustatant namo energinį efektyvumą ir pažymint, ar tame name galima apskritai gyventi. Prieš keletą metų pakeitus sertifikavimo tvarką, sandarumo testas turi būti išlaikomas geriau, jeigu norite, kad jūsų namas gautų gyvenamojo namo statusą. Tai praverčia mūsų pasauliui, nes sulig itin sandarių ir energiškai efektyvių namų atsiradimu, kartu atsiranda ir mažesnė aplinkos tarša, geresnės sąlygos išlaikyti gražų ir šiltą namą be nuolatinio kūrenimo ir juodų dūmų leidimo į aplinką. Tačiau, jeigu jau nusprendėte, kad bus daromi termoviziniai tyrimai, tai taip pat turite ir žinoti, kaip tą energinį efektyvumą reikėtų geriau užtikrinti. Kviečiame susipažinti su pagrindiniais namo šiltinimo ir sandarinimo principais.

Stogo svarba

Skaityti straipsnį “Kaip sukurti sandarų namą” »