Refinansavimas – galimybė išmokti taupyti?

Su paskolų galimybėmis ir kartais problemomis Lietuvoje susiduria ne vienas žmogus. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad pasiskolinti yra labai paprasta, taigi netgi būtina tai daryti jeigu matote, kad paskolos jums puikiai tinka. Tiesa, labai dažnai žmonės per skubėjimą neįvertina to, kad anksčiau arba vėliau paskolas reikės atiduoti. Tokiu atveju paskolų refinansavimas – geriausias pasirinkimas. Daugelis žmonių džiaugiasi, kad tokia galimybė egzistuoja. Tai kur kas labiau palengvina gyvenimą.

Paskolos refinansavimo galimybėsPaskolų refinansavimas tai paslauga, kurios metu visos paskolos internetu yra sujungiamos į vieną. Tai reiškia, kad jeigu esate skolingas kokioms nors kompanijoms ir jau pats esate pasiklydęs kam ir kiek turite grąžinti – tokiu atveju naudinga kreiptis į refinansuotojus, kurie sujungia visas paskolas. Pirmiausia jie grąžina visiems jūsų skolas, taigi antstoliai daugiau jūsų nebetrukdys. Leis ramiai gyventi, o tai išties begalo svarbu. Tuo pačiu specialistai sudaro programą, kurios metu įvertinus Jūsų galimybes rekomenduojama strategija, kurios metu galima pinigus grąžinti. Tai yra vienas iš svarbiausių žingsnelių. Įdomu tai, kad kartais žmonių pajamos tikrai labai didelis, tik jie nemoka jų tinkamai valdyti. Tokiu atveju profesionalai ir padeda įvertinti savo finansus ir juos po truputį skirti vartojamąjai paskolai internetu atiduoti. Žinoma, už tokias paskolas jums teks mokėti palūkanas refinansavimo kompanijai, tačiau kur kas geriau yra tiksliai žinoti savo strategiją ir tuo pačiu tikslingi atiduoti nei blaškytis galvojant, kokiai įmonei šįkart atiduosite dalį. Dažniausiai toks blaškymasis skatina labai i intensyvų palūkanų augimą.

Skaityti straipsnį “Refinansavimas – galimybė išmokti taupyti?” »

Gyvenimas šaltuose namuose

TermovizijaNegaliu pasakyti, ar mano namuose buvo atlikti kada nors kokie nors termoviziniai tyrimai, bet iškart galiu pasakyti, kad sandarumo testas čia tikrai būtų neišlaikytas. Kodėl? Nes kaip galima įsivaizduoti, kad tas tyrimas bus sėkmingas, jeigu turi vos ne eiti maudytis į vonią su kumštinėmis pirštinėmis? Kai buvome studentai, gyvenome nuostabioje vietoje, Žvėryne, gražiame sename name. Tačiau už šildymą mokėdavome dukart tiek, kiek už nuomą. O šaltis pūsdavo taip, lyg gyventume garaže. Kai išsikraustėme, šeimininkai iškart ėmėsi remonto ir ten būdavo atliekami visokie termoviziniai tyrimai. Kaip ir seniau, taip ir dabar myliu Žvėryną. Tikriausiai dabar ir tame name yra lengvai atliekamas sandarumo testas ir jau galima gyventi daug geriau, negu mes gyvenome savo laikais. Leiskite jums papasakoti apie tai, kaip būdavo šalta.

Virtuvės temperatūra

Prisimenu tą jausmą, kai įėjus į virtuvę iš karto norėdavosi joje ką nors gaminti. Dar niekada tiek daug negaminome, jokiuose kituose namuose kaip tuose. Kodėl taip buvo? Akivaizdžiai dėl to, kad gaminti virtuvėje reiškė naudotis dujine virykle, naudoti šilumą. O šiluma yra geras dalykas tada, kai tu nori, kad tau nedrebėtų kojos ir rankos. Taigi, mes tikrai dažnai gamindavome kažką su dujine, būdavo, ir orkaitėje kepdavome. O kai reikėdavo išsivirti kad ir makaronų vienam žmogui, tai vis tiek kaisdavome patį didžiausią puodą, kokį rasdavome, ir jam kaistant garai eidavo po namus bei bent šiek tiek tokiu būdu pašildydavo juos. Aišku, mes turėjome ir radiatorius su įprastu šildymu, bet gyvenant tokioje šaltoje skylėje buvo sunku tikėtis kažko geresnio.

Didžiojo kambario šaltis

Skaityti straipsnį “Gyvenimas šaltuose namuose” »