Keli sugedusių kompiuterių atvejai

Svečiuojamės pas žmogų, kuriam kompiuterių remontas yra duona kasdieninė, ir prašome papasakoti apie kelis sugedusius kompiuterius, kuriuos dabar matome pas jį ant stalo. Kas tiems kompiuteriams yra, kodėl juos reikia taisyti, ar buvo galima išsaugoti.

Eksponatas Nr. 1

Tvarkome kompiuteriusPirmiausiai prieš akis turime nešiojamąjį kompiuterį. Meistras prasitaria, kad tokių kompiuterių remontas šiais laikais yra labai dažnas dalykas. Taip yra gal dėl to, kad, kai sugenda kažkas paprastame kompiuteryje, tai žmonės dar moka išsiimti sudegsią ar sugedusią detalę ir ją pasikeisti kita. Arba, jeigu į vidų kažko patenka, kokių voratinklių ir dulkių, tai irgi beveik gali patys išsivalyti. Tačiau su nešiojamais kompiuteriais tokio išmanumo nelieka, kadangi juos tiesiog atsidaryti yra labai sunku. Šiuo atveju, mergina atnešė kompiuterį, kuris neturėjo jokių požymių dėl problemų, ir staiga vieną dieną tiesiog nustojo veikti. Aš jį išardžiau ir pamačiau, kad ten yra kažkokių skysčių. Žinote, kai žmogaus organizme išsilieja laisvi skysčiai, tai jis miršta, na nebent dar chirurgai kažkokiu būdu sugeba gana greitai ten viską išvalyti ir sutvarkyti. Bet iš tikro gana panašiai yra ir su šiais kompiuteriais. Nes čia labai dažnai atsiranda tų skysčių, kurių neturėtų būti, taigi, tenka viską kruopščiai sutvarkyti tam, kad kompiuteris galėtų dar kažkokį gyvenimą gyventi.

Eksponatas Nr. 2

Skaityti straipsnį “Keli sugedusių kompiuterių atvejai” »

Interjerui sukurti – gražios durys

Durys dailiam interjeruiKai vienoje parduotuvėje pamatėme, kad vyksta akcija – interior doors for sale – supratome, kad dabar arba niekada. Savo namą pastatyti jau baigiame, tačiau kai kurios detalės dar nėra iki galo išspręstos, tarkime, interjero durys. Langai užsakyti, juos dar darys keturias savaites, o dėl durų kažkaip buvo neaišku. Vis nesutarėme, ar reikia rankų darbo, ar geriau toks jau iš karto pagamintas produktas, kurį tiesiog nesunkiai nusiperki iš interneto parduotuvės, ir neturi daugiau jokių problemų. Panašu, kad tiek front door, tiek galinio kiemo bei vidaus durys bus iš šios parduotuvės, kurioje tą išpardavimą ir pamatėme. Štai kokių pasirinkimų ir apmąstymų dabar turiu.

Priekinės durys

Nors gyvename gana saugiame rajone, tačiau pagal seną paprotį norisi užtikrinti maksimalų saugumą. Žinau, kad vyras į namą atsiveš visas vertybes, ir visai nesinorėtų, kad kas nors lengvai su laužtuvėliu čia įeitų ir viską išsineštų. Be to, ir nebūsime pusę metų namie, geriau, kad ne tik signalizacija būtų gera, bet ir pačios durys tikrai tvirtos. Taigi, galvojame apie itin saugias seifo tipo duris. Tik su jomis, manau, pasieksime maksimalų saugumą, kokio iš tikro norime. Kol kas galvoju apie tamsios žalios spalvos duris.

Galinio kiemo durys

Skaityti straipsnį “Interjerui sukurti – gražios durys” »

Kaip Aurelija sulieknėjo

Aurelija pasakoja, kad būtent kokybiškos svarstyklės merginai keldavo daugiausiai baimės. Kodėl? Nes jos galėjo parodyti tiesą.

Ilgai nesiryžo pradėti

Geros kokybės svarstyklėsMergina sako, kad ilgai apgaudinėjo save, buvo kankinama svarstyklių baimės. „Namuose turėjau vienas prastai veikiančias mechanines svarstykles, kai ant jų užlipdavau, niekada neidavo suprasti, koks yra tikrasis mano svoris. Visada galėjau apgauti save ir galvoti, kad gal sveriu 60, nes rodyklė taip šokinėdavo, nuo 60 iki 80. Kai kas nors paklausdavo, kiek sveriu, taip ir sakydavau – sugedę svarstyklės, todėl nežinau. Kartais svečiuodavausi pas brolį, pas kurį vonioje buvo elektroninės kokybiškos svarstyklės. Esu ten pasisvėrusi, tačiau visada labai nusivildavau savimi. Paaiškėdavo, kad sveriu daug daugiau, negu norėčiau sverti. Tačiau kaip tik paskutinis pasisvėrimas ir privedė prie to, kad daviau sau žodį iki vasaros sulieknėti. Užlipusi ant svarstyklių supratau, kad iki 100 artėjo milžiniškais tempais, kad dabar jau svoris siekia 96, o tai beveik šimtas. Man pasidarė taip baisu, aš juk jauna mergina, ir kaip galima savo gyvenimą taip suknisti, kad tiesiog be jokios priežasties taptum tokia stora. Visą gyvenimą jaučiausi užgožiama kitų, gražesnių merginų, taip ir negavau pasimėgauti dėmesiu, o dabar, kai jau greitai pradėsiu senti, tebesu tokia sunki, kad nei sau, nei kitiems neatrodau patraukliai. Tad teko pripažinti realybę ir imtis tikslių veiksmų“, – atvirauja dabar savo tikslą jau pasiekusi Aurelija.

Nugalėjo svarstyklių baimę

Skaityti straipsnį “Kaip Aurelija sulieknėjo” »

Įdomūs anglų kalbos kursai

Įdomesnis kalbos mokymasisJūs norite, kad jūsų anglų kalba pagaliau būtų naujame lygyje, be to jūs labai mėgstate keliauti ir tai norite daryti? Tokiu atveju jūsų išsigelbėjimas yra anglų kalbos kursai Vilniuje, tai yra kursai kurie bus įdomūs tiems, kurie galbūt neturi anglų kalbos žinių arba jų turi nepakankamai. Šiuose kursuose jūs išmoksite ne tik kalbėti angliškai, tačiau taip pat išmoksite rašyti, bei skaityti. Jei jūs nežinote net anglų kalbos abėcėlės tokiu atveju jūs ją galėsite sužinoti. Tai nėra jokia bėda. Anglų kalbos kursai Vilniuje jau po kelių mėnesių intensyvių užsiėmimų padarys taip, kad jūs mokėsite kalbėti, rašyti ir skaityti. Nebijokite žengti savo pirmąjį žingsnį, juk jis jūs nuves į sėkmę. Jums prireiks vos kelių mėnesių, kad įveiktumėte pirmąjį mokymosi lygį. Anglų kalbos kursų metu jūs išmoksite anglų abėcėlę, skaitysite, galėsite pasakyti žmonių profesijas anglų kalba, išmoksite papasakoti apie save, paklausti kelio. Daugeli mokykloje tai mokinasi 5-6 metus, o vėliau sėkmingai viską pamiršta. Tačiau jums taip tikrai nenutiks. Visos gautos anglų kalbos žinios su jumis išliks visam laikui. Kursų metu yra naudojama šiuolaikiška ir efektyvi metodinė medžiaga, kurios dėka jūs nuolat tobulinsite savo kalbą ir žengsite žingsnis po žingsnio į priekį. Tačiau kaip suprasti, kad jūs išmokote kalbą? Įrodymas to, kad laikai ir pinigai buvo sugaišti ne veltui bus sakytinis ir rašytinis testavimas, kuris bus atliekamas, kai jūs baigsite kursus.

Skaityti straipsnį “Įdomūs anglų kalbos kursai” »