Slidinėjimo kelionės – pilnavertiškiausia išeitis ekstremaliam poilsiui!

Nuo seno žmonės mėgdavo keliauti ir poilsiauti svečiose šalyse, ypač ten kur šilta, kur galima pasigrožėti jūra, nuolatos degintis ir stebėti pasakišką kraštovaizdį. Tačiau palaipsniui ši tendencija keičiasi, patys žmonės pradeda keistis. Jiems nusibodo poilsiauti tinginiaujant. Darosi nebeįdomu visą savaitę diena iš dienos degintis nuostabiuose paplūdimiuose ir nieko neveikti. Žmonėms reikia veiksmo, o be viso to, atsiranda vis daugiau žmonių, besirenkančių ekstremalų laisvalaikį, kuris palieka kur kas didesnius įspūdžius ir atsiminimus. Štai kodėl slidinėjimo kelionės tampa vis labiau populiaresnės visame pasaulyje. Nor tai ir nėra pats ekstremaliausias laisvalaikio praleidimas, bet adrenalino antplūdį būtinai pajusite.

Slidinėkite ten, kur jums patinkaDaugumai žmonių slidinėjimo kelionės vis dar asocijuojasi su šaltu klimatu. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl tai netampa dar populiaresniu laisvalaikio praleidimu. Jie mano, kad jie tiesiog nuvyks į pačią šalčiausią vieta, kuriame nebus visiškai ką veikti. Meskite tai iš galvos, toli gražu taip nėra. Visu pirma, slidinėjimas savaime yra sportas, kuris ne tik suteikia adrenalino, bet skatina greitesnę kraujo apytaką, ko pasekoje kyla kūno temperatūra. Taigi aplinkos klimatas nebeturi tokios didelės reikšmės. Antra, yra šalių, kurios turi dvigubus klimatus, tai yra, kad nors slidinėjant oras gali būti vėsokas, tačiau vos už kelių dešimčių kilometrų, oras gali priminti gaivią Ispanijos saulę. Vienas iš geriausių tokių šalių pavyzdžių yra Austrija.

Skaityti straipsnį “Slidinėjimo kelionės – pilnavertiškiausia išeitis ekstremaliam poilsiui!” »

Apie dantų balinimą

Balinančios dantų pastosKai Nepriklausomoje Lietuvoje buvo imti rodyti vakarietiški filmai su besišypsančiais baltų dantų savininkais, amerikiečiais, čia, mūsų šalyje, labiau įprasta buvo auksiniai dantys, kreivas sukandimas ir visus gyvenimo nešvarumus menanti dantų spalva. Dabar niekuo nesiskiriame vakarų, turime ir tokias priemones, kaip Opalescence dantu pasta, ir lazerius, ir gelius ir visas kitas galimybes balinti dantis. Pasirinkimas toks didelis, kad galima ir pasimesti. Juk ne vienam dantis išsibalinti nutarusiam žmogui gali kilti klausimas, kuo, pavyzdžiui, skiriasi dantu pastos nuo gelio, arba lazeris nuo kapų. Tad bandome pažymėti kelis pagrindinius skirtumus.

Balinimas namuose

Jeigu nutarėte dantis išsibalinti namuose, gali prireikti tokių priemonių, kaip Opalescence dantu pasta arba kokia nors kita balinamoji pasta. Taip pat tiks ir balinamoji kramtoma guma. Tačiau nepamirškite, kad toks naminis balinimas naudojant tik pastą ir kramtomąją gumą bei atsisakant kavos, vyno, cigarečių, nebus labai stipraus poveikio. Norint aiškiau matyti rezultatus, o visą darbą vis tiek nudirbti namuose, dantu pastos neužteks. Čia gali pasitarnauti specializuotose parduotuvėse perkamos specialios dantų balinimo sistemos. Paprastai jas sudaro juostelės arba kapos bei specialus kremas arba gelis. Kai balinamoji medžiaga uždedama ant dantų, pamažu ima keistis spalva į norimą. Visgi, nerekomenduotina imtis tokių eksperimentų visiškai savavališkai, kur kas geriau, jeigu kažkas jus prižiūrės, pasitarsite su profesionaliu gydytoju. Tokia ir ta paslaptis. Kai pasitarsite, jis jums ir pasakys, kokias priemones geriausia pirkti, kaip balinti, kokios dantu pastos nereikėtų vengti naudoti.

Balinimas pas odontologą

Skaityti straipsnį “Apie dantų balinimą” »